Sinds jaar en dag is het gebruikelijk dat er op dinsdag en op vrijdagavond om 19.00 uur een eucharistieviering is. Er was één uitzondering op deze regel: op de 1e vrijdag van elke maand is er een eucharistieviering om 10.00 uur ’s ochtends, waarna we een kopje koffie drinken, verzorgd door Andranik en Almast, onze trouwe schoonmakers op vrijdagochtend.


De laatste tijd is het aantal bezoekers van de gebruikelijk vieringen nogal teruggelopen . Het kwam regelmatig voor dat er bij een viering niet meer dan 4 of 5 personen aanwezig waren. Echter er was één uitzondering: de vieringen op 1e vrijdag waren steeds redelijk bezet. Al deze factoren hebben mij aan het denken gezet. Straks als het om 19.00 uur ’s avonds al donker is, durven minder mensen naar buiten en neemt het aantal bezoekers waarschijnlijk nog verder af. Bovendien word ik zelf ouder en het valt mij ook niet altijd mee om ’s avonds nog weg te moeten. 


Daarom heb ik, in overleg met de vaste bezoekers het besluit genomen om de vieringen op dinsdagavond en vrijdagavond te laten vervallen. In de plaats daarvan zal er op elke vrijdagochtend een eucharistieviering zijn. Echter wel met een andere aanvangstijd, namelijk om 09.30 uur. Dan heb ik tijd genoeg om mij nog voor te bereiden op een eventuele uitvaart. 


Samengevat:
De avondvieringen vervallen en er is iedere week een viering op vrijdagochtend om 09.30 uur.


Ik stel voor dat wij in de week van 2 november beginnen. Dus op dinsdagavond 3 november vervalt de viering en op vrijdag 6 november is de viering om 09.30 uur.


Ik weet dat ik een aantal trouwe bezoekers van de vieringen teleurstel met deze beslissing, maar het leek me de meest geëigende oplossing om nog meer mensen van dienst te zijn. Wij gaan het gewoon proberen en bekijken na een half jaar hoe het loopt.

pastor H. Helsloot