Een lezing over de diepere betekenis van het meesterwerk ‘Via Crucis’ , ondersteund met interessante muzikale voorbeelden behorende bij de 14 kruiswegstaties van Jezus.
Liszt schreef dit werk voor gemengd koor, solisten en orgel of piano tijdens de laatste jaren van zijn leven. Liszt, die bekend staat als een bijzonder virtuoos en duivelskunstenaar, gaat in dit werk terug tot de essentie, waarbij hij steeds meer wordt gemotiveerd om muziek te componeren waarin sereniteit, verstilling en de grootst denkbare eenvoud vooropstaan. De lezing wordt gehouden op maandag 30 maart om 20 uur.
Via Crucis wordt op vrijdag 3 april in de Goede Vrijdag - liturgie in zijn geheel uitgevoerd in de Corneliuskerk te Limmen. Aanvang: 19.30 uur.

Begeleiding Dhr. P. Rijs
Data maandag 30 maart lezing en Goede Vrijdag 3 april uitvoering