Elk jaar zorgt de werkgroep MOV (Missie Ontwikkelingssamenwerking en Vrede) van onze regio voor een ander speerpunt om ontwikkelingssamenwerking onder de aandacht te brengen.
Dit jaar is gekozen voor een themaviering in de Vastentijd die door de werkgroep is samengesteld is. Een themaviering die drie keer gevierd zal worden in verschillende kerken binnen onze regio. Pastor Johan Olling trekt samen met het koor ‘Shosholoza’ mee langs de kerken. Dit koor ‘Shosholoza’, wat het Zuid-Afrikaanse woord is voor ‘samenwerken’, bestaat uit negen vrouwen uit Akersloot die zich hebben toegelegd op het zingen van Afrikaanse liederen. Veertien jaar geleden werd Shosholoza opgericht met het doel samen te gaan zingen. De toenmalige dirigente van Zuid-Afrikaanse afkomst introduceerde de eerste Afrikaanse klanken. Naast strijdliederen uit de tijd van de Apartheid zingt het koor inmiddels ook liederen uit andere Afrikaanse landen in verschillende talen zoals het Swahili en Zulu.
Het koor zingt a capella, maar begeleidt zichzelf wel met djembé en andere percussie-instrumenten. Met enthousiasme en overgave weet het koor een verrassende viering te verzorgen met een afwisselend repertoire waarbij de dirigent in vol vertrouwen durft thuis te blijven.

De themaviering met het koor Shosholoza is:

zondag 23 maart 10.00 Willibrorduskerk te Heiloo
zondag 29 maart 10.00 Kerk van Jacobus de Meerdere in Akersloot
zondag 5 april 10.00 Corneliuskerk te Limmen

U bent van harte uitgenodigd om deze vieringen bij te wonen!
Werkgroep MOV-HALE