Het is een veel gestelde vraag deze week: “Is Astrid er niet?” En inderdaad we missen een vrolijke lach en groet vanachter het raam van de receptie. Astrid is op reis naar Nepal waar ze met haar dochter hulp-projecten bezoekt en ook René Veldt zal ontmoeten. Op één dag was het in het kantoor ’s morgens vroeg zelfs helemaal donker. Dan besef je pas hoe fijn het is als iemand je bij binnenkomst verwelkomt en je de koffie al ruikt.

Maar vandaag is er gelukkig al vroeg volop activiteit. Gerard heeft koffie gezet en Ina werkt aan de administratie van het Kerkhof. Ook Gert-Jan is aanwezig. Hij heeft zich ontfermd over de kerstkaarten voor de vrijwilligers. Dit jaar zal een foto van de laatste aanwinst op kerststallengebied, een kleine kleurige kerststal, die sinds 2 jaar wordt opgesteld in de Ontmoetingsruimte, de kaart sieren. Er zijn 300 foto-afdrukken van gemaakt die nu stuk voor stuk op de gedrukte kaartjes moeten worden bevestigd. Daarna zal hij ook de geprinte adresstickers nog op enveloppen plakken. Een hele klus.

Tussen de Vergaderruimte en het Documentatiecentrum is de schuifdeur wijd open gezet. Zes dames zijn over de hele lengte van de ruimte bezig met de oogst aan schoenendozen. Ze voorzien alle kleurige dozen van een laagje tape. Zo kunnen ze tegen een stootje en wordt de mooie versiering, die op veel dozen is aangebracht, goed beschermd. Ook kijken ze de dozen nog even na, zodat ze in het verzamelcentrum niet meer geopend hoeven te worden. De dozen die klaar zijn worden voorzien van een klein merktekentje en in de Kerkstraat neergezet. De stapel zal nog groeien want er worden nog steeds dozen bezorgd. Dat kan tot uiterlijk woensdag 15 november, daarna worden ze weggebracht.

De toegang tot de keuken is tijdelijk versperd. In de deuropening staat een trekker overdwars om aan te geven dat de vloer net gedweild is. Het is het werk van Jan Rood, die met zijn vrouw Christine al sinds het jaar 2000 de schoonmaakploeg van het Willibrordushuis aanvoert. Deze werkgroep heeft de naam ‘Huiswerk’ gekregen, dit om hem te onderscheiden van de werkgroep ‘Kerkwerk’, die zorgt draagt voor het schoonhouden van de kerkzaal. Wekelijks op woensdagmorgen gaan de leden van Huiswerk als een witte tornado door de gangen, de toiletten, de keuken en de kamers. Herman Kuin ondersteunt sinds vele jaren het team. Hij mant de boenmachine voor de vloeren. Bij toerbeurt completeren enkele dames de schoonmaakploeg. Onlangs heeft één van hen aangegeven dat zij daar per 1 januari mee stopt, wat niet verwonderlijk is: zij wordt komend jaar 85!

Rond half elf is het tijd voor koffie. Iedereen schuift aan. Ook de klok-opwinder komt aan tafel. Hij heeft net zijn tocht in de toren volbracht en het uurwerk loopt weer voor een paar dagen. Het is gezellig zoals iedere woensdagmorgen, met de schoonmaakploeg als vaste kern. Als ieder weer aan zijn werk gaat, spreekt Christine me aan. Ze vraagt of ik een oproepje zou willen plaatsen voor versterking van de Huiswerk-groep. Bij deze!

Marieke Hoetjes

Oproep versterking werkgroep huiswerk
Bent u handig in de huishouding en wilt u bijdragen aan een gastvrij en schoon Willibrordushuis? Kom dan bij de werkgroep Huiswerk! U bent eens per maand aan de beurt om mee te helpen, op een woensdagochtend van 9-11 uur. Natuurlijk is er ook tijd voor wat gezelligheid bij een kopje koffie. Inlichtingen bij Jan en Christine Rood, 5335297