Vakantietijd en afwezigheid

    Het zal sommigen van u niet ontgaan zijn: sinds 17 juli staat er een lege stoel in kantoor. Die stoel zal langer leeg blijven dan verwacht. Ik heb het namelijk over mijn eigen stoel in het kantoor van de Willibrorduskerk. Eind juni was mijn stoel leeg in verband met mijn vakantie, een prachtige fietsvakantie in de provincie Zeeland. Ik ben jaren terug in Zeeland geweest maar vond er eigenlijk niets aan en deze provincie stond niet boven aan mijn lijstje. Maar toch hebben we de stap genomen om de provincie dit jaar fietsend te doorkruisen en wat is het daar mooi….er is van alles wat: kust, strand, bos, rechte lange wegen, mooie fietspaden, mooie stadjes, mooie gebouwen, kortom te veel om op te noemen. Ik heb mijn ogen uitgekeken en ben zeker van plan om nog eens te gaan.

    Mede door het fietsen had ik een flinke conditie opgebouwd, dit was nodig want een  week na mijn vakantie moest ik geopereerd worden. Tussen mijn vakantie en operatie kon ik nog een week werken en heb zoveel mogelijk op voor gewerkt, daarna kon ik met een gerust hart voorlopig even de boel de boel laten. Vol goede moed ging ik 17 juli de operatie in. Erger dan de vorig keer kon het niet worden…….dacht ik.

    Helaas niets is minder waar, er is toch weer iets fout gegaan en daardoor mag ik de komende weken geen belasting uitvoeren op mijn geopereerde been. Feitelijk komt het er op neer dat er een breuk/scheur is ontstaan in mijn bot en heeft dit, net als een gebroken been, tijd nodig om te helen. Dus …….langer thuis zitten dan ik van te voren gepland had en op mijn werk: mijn stoel zal langer onbezet blijven.

    Hierdoor zullen bepaalde zaken misschien anders lopen dan u gewend bent. Ik hoop zoveel mogelijk van uit huis te kunnen werken maar ik heb thuis niet alles bij de hand. Misschien dat u er helemaal niets van merkt en dat is alleen maar goed maar het kan zijn dat bepaalde nota’s of bepaalde incasso’s iets later uitgevoerd zullen worden dan normaal, ik vraag hierbij om uw begrip. Ik hoop dat ik rond 10 september weer een paar uurtjes op mijn stoel kan zitten, en dat ik dat de weken erna weer kan uitbreiden naar alle ochtenden. Al met al is dit voor iedereen een flinke tegenvaller.

    Gelukkig is het vakantietijd en iets minder druk dan normaal en in deze periode ziet u wel meer lege stoelen in kantoor, bijna allemaal gaan we een paar weken weg en hierdoor is het niet te voorkomen dat het kantoor af en toe dicht is. Ook alle leden van onze werkgroepen genieten van het vakantie gevoel, de ene gaat naar een ver land, de ander blijft dicht bij huis. Waar je ook naar toe gaat, het maakt allemaal niet uit, overal vind je mooie dingen, mooie momenten. Momenteel is het, naar mijn idee, niet verkeerd om in Nederland te verblijven want  wat hebben we een heerlijke zomer, een beetje droog maar zo veel dagen achter elkaar zulk mooi weer, dat is toch al een tijd geleden! Ik hoop sowieso dat een ieder geniet van zijn/haar welverdiende vakantie en ik hoop u allen na de vakantie en na mijn revalidatie weer terug te zien. 

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering-Vlaar