Nu de voorjaarskou eindelijk een beetje uit de lucht is en een paar flinke buien de droogte verdreven hebben, wordt het per dag groener in ons mooie Heiloo. Het is de tijd bij uitstek om lekker te wandelen. Nu pastor Helsloot zijn rechterbeen weer volledig mag belasten en het herstel vordert, mag hij zonder rollator en met één kruk de straat op en lopen we dagelijks een rondje door het dorp. De rondjes worden steeds wat groter en ook het Heilooër Bos ligt al binnen bereik.

Vandaag kiezen we onze terugweg via het winkelcentrum ’t Loo. Je komt er altijd wel bekenden tegen en zo gebeurt het ook nu. Op een van de sofa’s op het middenplein zitten drie parochianen. Ze zijn blij verrast om hun pastor te zien. Voor één van hen is het een zware tijd. Er is een bestralingstraject ingezet en de daarmee gepaard gaande ongemakken worden steeds groter. De komende drie weken zullen volgens de behandelend arts het moeilijkst worden. Maar er is goede hoop en de behandeling heeft gelukkig al resultaat. Dat geeft hem en zijn vrouw kracht en moed.

De andere parochiaan, Nico Veerkamp, heeft nieuws over de voorbereiding van de wandeling in Amsterdam. Samen met collega koorzanger Jan Lammers heeft hij de tocht ‘voorgelopen’. Jan heeft tal van foto’s gemaakt die we op de voorbereidingsavond via de beamer gaan bekijken. Er was nog wat onzekerheid wat betreft de bezoeken aan de diaconale instellingen, maar het is bijna geregeld: Leger des Heils, De Kloof en Saint Egidio zetten als het goed is hun deuren open voor onze groep en zullen een toelichting geven op hun werk. Ook het lunchadres is gevonden: in de Hermitage.

Als we weer verder lopen zien we op het pleintje bij AH weer een bekende zitten. Hij heeft net zijn weekendboodschappen voor Moederdag gedaan en geniet nu van een ijsje. “Dat heb ik wel verdiend, ik heb die hele kar vol lopen shoppen in mijn eentje!” Hij vertelt over zijn vrouw, die ernstige rugklachten heeft en bijna niet meer kan lopen. “We hebben een opvouwbaar soort boostertje te leen, dan kan ze tenminste nog een rondje maken en genieten van de buitenlucht”. Over 2 maanden volgt de derde zware operatie, maar er is gelukkig nog hoop op verbetering.

Zo lopen we het laatste stukje terug naar de Raadhuisweg en maken ons rondje vol ontmoetingen af.

Marieke Hoetjes