Traditioneel (na 19 jaar!), presenteert het verenigingsleven van Heiloo zich op de eerste zaterdag van september aan het publiek. Sinds drie jaar gebeurt dit onder de naam Uit&Zo. Tijdens het evenement aan de Westerweg rond Willibrorduskerk en bibliotheek, kunt u zich die zaterdag op de hoogte stellen van activiteiten op gebied van sport en cultuur. U kunt zich aanmelden als lid van een vereniging of inschrijven voor een cursus.
De verschillende organisaties presenteren zich in marktkraampjes en middels optredens op twee podia: een buitenpodium en een binnenpodium in de Willibrorduskerk.

Daar zal het volgende te zien en te horen zijn:

11.10 tot 11.30 Orgelspel door Cor Oost, organist Willibrorduskerk
11.30 tot 12.00 Alkmaars Symfonie Orkest
12.10 tot 12.30 Cantare (koor Muziekschool)
12.40 tot 13.00 Muziek- en Dansschool Heiloo
13.00 tot 13.55 Orgelspel door Cor Oost m.m.v. Leonie Hennekens, fluit
14.00 tot 14.30 Stichting Vrienden v.d. Beun met Yora Rienstra
14.40 tot 15.50 Danscentrum De Bewijn Borel

In de Ontmoetingsruimte zijn er de hele dag door voordrachten van de Stichting Oud Heiloo.

‘Rond de waterput’ heeft weer een fonkelnieuw programma op stapel staan.
Ook dit jaar zal een nieuw programmaboekje u daar de weg in wijzen.
Het is tijdens Uit&Zo verkrijgbaar en daarna ligt het voor u klaar in de kerken van de HALE.