Voor de tweede keer in dit seizoen zal de Witte Kerk in Heiloo op zondag 16 februari a.s. om 16.00 uur in het teken staan van ‘de preek van de leek’. Deze middag is – anders dan eerder aangekondigd- het woord aan Ton Steenaert (1939).

Voor veel inwoners van Heiloo en omstreken is Ton geen onbekende. Hij is onder andere bekend vanwege zijn activiteiten ten behoeve mensen die dakloos zijn in Amsterdam. Ook geniet hij bekendheid als voorzitter van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Thuiszorg Heiloo/Akersloot/Limmen. Daarnaast is Ton actief voor de Pius-Stichting, die in Noord-Holland Noord donaties verstrekt aan projecten waar oudere mensen profijt van hebben. Ton kerkt sedert 1992 in de oecumenische Dominicusgemeente in Amsterdam (waar hij allerlei functies vervulde van voorzitter tot toilettenschoonmaker). Ooit was hij voorzitter van het R.K. Dekenaat Alkmaar en van ‘Kerk Hardop’, een stichting die streeft naar vernieuwing binnen de R.K. Kerk. Hij was tevens lid van de Adviescommissie ‘Kerken en Politieke - & Maatschappelijke organisaties’ van het bisdom Haarlem. Vòòr zijn pensionering was Ton Steenaert landelijk coördinator van het provinciale beleid ten behoeve van mensen met een fysieke beperking en hoofdredacteur van een goede doelen magazine.

Kortom, van de ‘preek’ van Ton Steenaert op 16 februari a.s. mag je heel wat verwachten ! De Witte Kerk is open vanaf half vier. Na afloop van de ‘preek’ is er gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van een glaasje wijn of fris. De toegang op deze middag is gratis. Wel is er bij de uitgang van de kerk gelegenheid voor een donatie, ter bestrijding van de onkosten. U bent van harte welkom!

Naam De heer Ton Steenaert
Data zondag 16 februari
Tijd 16.00 uur
Plaats Witte Kerk, Heerenweg 32, Heiloo