De bijbel is het bestverkochte boek aller tijden. Maar tegelijk behoort zij tot de minst gelezen boeken. Hoe zou dat toch komen? Talloze schrijvers hebben in de loop der tijden geprobeerd de 72(!) boeken van de bijbel toegankelijker en leesbaarder te maken
voor het grote publiek. Vanaf Nehemia (8, 1-12) tot Guus Kuijer met zijn ‘bijbel voor ongelovigen’ hebben schrijvers en dichters onophoudelijk de ‘Boodschap van God aan de mensen’ in begrijpelijke en verstaanbare taal ter sprake gebracht. Want de bijbel blijft fascinerend en soms letterlijk aangrijpend, een boek vol menselijk drama. En onverminderd actueel!
Drie lectoren uit onze regio zullen op twee zondag- (na)middagen in februari/maart 2014 een aantal ‘sterke’ verhalen voorlezen uit verschillende bijbelboeken, vertaald of naverteld door allerlei auteurs. Geen tekst en uitleg dus. De verhalen spreken voor zich, her-verteld voor volwassenen in voor iedereen begrijpelijk Nederlands. Tussen de verhalen door klinkt prachtige fluit- en pianomuziek.

Begeleiding Pastor W. van Schie, Dhr. C. Kroone en Mevr. C. Beerse
Data zondag 23 februari en 2 maart 2014
Tijd 15.30 tot 17.00 uur
Plaats Willibrordushuis, Westerweg 267, Heiloo
Kosten Ä 3,-- per persoon, per bijeenkomst