Het ‘STABAT MATER’ in de Witte Kerk en ‘Rond de Waterput’.
Maandagavond 27 maart is er om 20.00 in het Willibrordushuis een lezing over het ‘Stabat Mater’. Jan Bruin zal in beeld en geluid een presentatie geven over de geschiedenis van de tekst en de muziek van dit middeleeuwse gedicht. Eeuwenlang hebben componisten zich laten inspireren door dit mediterend medelijden met Maria staande onder het kruis van haar stervende Zoon. In onze tijd reikt dit thema zelfs tot in balletuitvoeringen en niet-religieuze poëzie.
Entree: 3 euro

Op zondagmiddag 26 maart wordt om 16.00 in de Witte Kerk een Cantate-uur gehouden waarin dan geen cantate van Bach, maar het Stabat Mater van Pergolesi zal worden uitgevoerd. Sabine Kirsten en Stefanie Gericke zijn de solisten, en het instrumentaal ensemble staat onder leiding van Gerard Leegwater. Liturg is Jan Bruin.

Aan de uitgang is er een collecte.