Maar liefst 35 verschillende items vormen in het seizoen 2015-2016 tezamen het programma van ‘Rond de waterput’. Ze zijn overzichtelijk samengebracht in een programmaboekje, dit keer met hemelsblauw-witte kaft en op de website www.ronddewaterput.nl. Ze worden tevens vermeld in de parochiebladen van de HALE. Hieronder vindt u een aantal programmaonderdelen, die binnenkort van start gaan:

In augustus/september exposeert K.I.N.K. (Kunst in de Kerk) in de Willibrorduskerk rond het thema "Uittocht en bevrijding". KINK bestaat uit een aantal mensen, die op kunstzinnige wijze vormgeven aan Bijbelse thema's. Hun ervaring is, dat kunst helpt om uiting te geven aan geloofservaring. U bent van harte welkom in het Willibrordushuis op werkdagen tussen 9.30 en 11.30 uur.
Op 3 en 4 oktober houden we een "Klimaatwandeling". De Klimaatloop wordt landelijk gecoördineerd en lokaal georganiseerd. Duurzaam leven is de beste overlevingsstrategie voor ons allemaal". Hou dit weekend vrij om mee te wandelen voor een schoner klimaat.
Van 8 t/m 10 oktober gaan we het onzichtbare zichtbaar maken in een cursus icoon schilderen.
Van oktober 2015 t/m maart 2016 worden vragen over dood en leven belicht vanuit film, po zie en schilderkunst.
Pastor Helsloot gaat van oktober 2015 t/m april 2016 1x per maand met een aantal deelnemers lezen over Mozes op de Sina .
Het is meestal geen al te grote opgave om even te zwijgen en stil te zijn. Maar dat is niet hetzelfde als stil wórden. Stil worden vraagt oefening en een zekere rust en ontspanning. Door stil te worden, leer je beter te luisteren naar wat er in je leeft en wat je verlangt. Op drie donderdagen gaat ds. Hanneke Ruitenbeek mediteren over uitspraken van Jezus. Om aan deze groep mee te doen hoef je geen ervaring te hebben met mediteren of stilte oefeningen.
Iedere donderdagmorgen wordt er in de GGZ in de Bijbel gelezen en erover gepraat. Iedereen is welkom om mee te doen. Gewoon een keer of elke week.
Vanaf 27 augustus wordt er (bijna) wekelijks Bijbel gelezen in Egmond aan Zee. Komend seizoen worden de verhalen van Marcus bestudeerd.
Bijbelverhalen als spiegel van de ziel. Zes bijeenkomsten in Egmond aan Zee op woensdagmiddag.
Op de woensdagochtend wordt er in Limmen "gesnuffeld" in de Bijbel. Het gaat daarbij om het verhaal achter het verhaal.
Ook op donderdagavond is er (1 x per maand) een Bijbel snuffelgroep in Limmen

Is uw belangstelling gewekt? Het programmaboekje kunt u vanaf begin september afhalen bij de kerken. De website is nu al in de lucht! Aanmelden kan via het aanmeldformulier in het boekje, per mail secretariaat@willibrorduskerk-heiloo.nl of via tel. 072 – 533 0906.