De preek van de leek staat voor het tweede jaar op het programma.

Wij hebben weer drie mensen uit de regio bereid gevonden de handschoen op te pakken.
Na een korte introductie van de spreker wordt hij uitgenodigd om zijn ‘preek’ te houden. De ‘predikant’ kiest zelf het onderwerp, waarover hij de toehoorders die middag wil onderhouden.
De eerste Preek van de Leek in dit seizoen wordt gehouden op zondag 19 januari 2014 om 16.00 uur in de Witte Kerk door mevrouw Margreet Schouwenaar, stadsdichter van Alkmaar en woonachtig in Heiloo.

Margreet ziet het als een uitdaging om poëzie, stad en mens met elkaar te verbinden. Haar “preek” zal gaan over de verwondering: worden als een kind.
Volgens de dichter Albert Verwey ligt de waarde van dichters en kunstenaars hierin, dat zij in duizenden vormen telkens weer een nieuw gezicht geven op het leven.
De muzikale omlijsting is in handen van het ensemble Luytceels met Engelse muziek uit het begin van de 17e eeuw, o.a. werken van John Dowland, Thomas Morley, Nicolas Lanier en John Coprario.

Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen onder het genot van een glas wijn of fris. De toegang is gratis. Ter bestrijding van de onkosten wordt aan de uitgang een collecte gehouden.

Naam Mevr. M. Schouwenaar,
Datum Zondag 19 januari 2014