Ilonka Ory op zondag 18 januari

Het fenomeen ‘preek van de leek’ kan op verschillende manieren worden uitgelegd. In onze opzet is het géén reguliere kerkdienst. Ook is het niet de bedoeling een alternatieve kerkdienst te houden. Het is wél een experiment op de grens van traditie en de dingen van deze tijd. Een verbintenis tussen kerk en cultuur. Hiervoor wordt een podium geboden aan mensen, die bereid zijn hun inspiratie in het leven met ons te delen. Welke levensvisie ligt ten grondslag aan hun handelen? Wie of wat is de bron waaruit zij putten?
Wij hebben weer drie mensen uit de regio bereid gevonden de handschoen op te pakken.
Na een korte introductie van de spreker wordt hij uitgenodigd om de ‘preek’ te houden. De ‘predikant’ kiest zelf het onderwerp, waarover hij de toehoorders die middag wil onderhouden. Na de preek is er, onder het genot van een drankje, gelegenheid om na te praten over de preek met de spreker of andere aanwezigen.

Voor deze middagen hebben we als eerste Mevrouw Ilonka Ory, theatermaker pur sang uit Heiloo uitgenodigd. Zijn komt op zondag 18 januari naar de Witte Kerk. De tweede middag komt de heer Bouke de Boer, mental coach en oprichter van het trainingsinstituut voor Neuro linguïstisch Programmeren. De laatste middag komt de heer Teunis van der Zwart, hoornist en dirigent, o.a. mede organisator van Music Meeting Heiloo aan het woord.

Tijd: 16.00 uur
Plaats: Witte kerk, Heerenweg 32, Heiloo
Kosten: collecte bij de uitgang