In de voorgaande jaren heb ik met een groep mensen gelezen uit het eerste Bijbelboek: Genesis. Het komende jaar wil ik met u verder gaan lezen in het tweede Bijbelboek: Exodus.
Wie van ons kent niet die negro-spiritual ‘Go Down Mozes’, met daarin de steeds terugkerende woorden ‘Let my people go’, ‘laat mijn volk gaan’. Het zijn de woorden die Mozes, letterlijk in Gods Naam, spreekt tegen Farao. Woorden waarin de negerslaven in Amerika in de 19e eeuw zich herkenden.

Wij gaan Mozes volgen, vanaf het moment dat hij gevonden werd in het rieten mandje in de Nijl, totdat hij daadwerkelijk op weg gaat met het joodse volk door de woestijn naar het beloofde land. Dit grote verhaal van bevrijding is bij de meesten van ons globaal wel bekend, al is het maar uit de Bijbelse geschiedenis. Maar nauwkeurige lezing zal dit verhaal nog boeiender en verrassender maken. Het is eigenlijk het geboorteverhaal van het joodse volk Israël en daarmee het begin van het grote verhaal van God met mensen in onze geschiedenis. Van die geschiedenis maken wij ook nu nog deel uit. En aan de hand van Mozes lezend in het boek Exodus kunnen wij misschien ook voor onze tijd sporen ontdekken van Gods bevrijdend handelen.

Begeleiding Pastor H. Helsloot
Data dinsdag 14 Oktober, woensdag 12 November, donderdag 4 December, dinsdag 20 Januari, woensdag 25 Februari, donderdag 19 Maart, dinsdag 21 April
Tijd 20.00 tot 22.00 uur
Plaats Willibrordushuis, Westerweg 267, Heiloo
Kosten Ä 3,-- per persoon, per bijeenkomst
Aantal deelnemers minimaal 6, maximaal 15