Nog éénmaal aandacht voor de millenniumdoelen
Op zaterdagavond 16 mei (na de 19.00 uur vieringen) zullen er vanuit de parochiekerken van Limmen, Heiloo, Egmond Binnen en Egmond aan Zee fietsers vertrekken voor een nachttocht van 150 kilometer om het Markermeer. Op zondagmorgen 17 mei vóór de vieringen van 10.00 uur in Limmen, Heiloo, Akersloot en Egmond aan Zee zullen de fietsers zich weer aansluiten bij de andere kerkgangers. Een initiatief dat aansluit bij de monsterfietstocht van zo’n 15 sportievelingen, die in 2010 in het kader van de acht Millenniumdoelen 9000 km. hebben gefietst naar het Afrikaanse land Burkina Faso. We willen nu nog één keer stil staan bij de acht Millenniumdoelen, waar we van het jaar 2000 tot 2015 als gemeenten en parochies ons voor hebben ingezet. We gaan nog één keer ‘op de pedalen’.
Wie fietst er mee?
Er gaat een begeleidingswagen mee voor pech en de inwendige mens. Het is de bedoeling om gewone fietsen te gebruiken. Er wordt in koppeltejs van vier gereden met onderweg natuurlijk rust- en eetmomenten. We willen als werkgroep MOV-HALE van de parochie ‘Bron van levend water’ en Corneliusparochie nog éénmaal aandacht vragen voor de Millenniumdoelen.

Ben je sportief en spreekt het doel je aan, meld je dan aan: pastorie.corneliusparochie@hetnet.nl.

Namens de werkgroep MOV-HALE, pastor Johan Olling