Rembrandt van Rijn (1606 – 1669) maakte vele etsen en schilderijen naar verhalen uit de Bijbel. Hoe keek hij naar die verhalen en hoe wil hij ons er naar laten kijken? Gedurende drie avonden kijken met de ogen van Rembrandt én die van onszelf naar een aantal verhalen uit de Bijbel.

Op de eerste avond kijken we naar de blindheid van Tobias uit het gelijknamige deuterokanonieke boek. Hebben we zelf ook last van blinde vlekken? We kijken naar mannen die de kuise Susanna bekijken; in de Toevoegingen aan het Boek Daniël wordt haar verhaal verteld. Hoe kijken wijzelf eigenlijk naar mensen? Kan het er mee door?

Op de tweede avond staan we stil bij één beroemd schilderij van Rembrandt in de Hermitage in St. Petersburg over de gelijkenis van de verloren zoon. In wie herkennen we ons zelf het meest: de zoon, de vader, de moeder, de broer of de buurvrouw?

Op de derde avond kijken we naar een grote verscheidenheid aan afbeeldingen van Jezus. In welke beeld herkennen we Hem het best en wat zegt dat over ons zelf?
Kortom, het gaat in deze kring om een open oog voor Rembrandt, elkaar en jezelf.

Begeleiding Ds. B. Kramer
Data dinsdag 8, 29 oktober en 19 november 2013
Tijd 20.00 tot 22.00 uur
Plaats Willibrordushuis, Westerweg 267, Heiloo
Kosten Ä 3,-- per persoon per bijeenkomst