‘Rond de waterput’ organiseert ook dit jaar weer drie maal een ‘Preek van de Leek’ op zondagmiddag in de Witte Kerk. Marius Prein zal op zondag 15 januari de eerste (s)preker zijn.

Marius Prein, woonachtig in Heiloo, is een ervaren ‘schoolmeester’ en onderwijsman in hart-en-nieren, acteur, regisseur en schrijver. Aan meester Prein dus de uitdaging om op zondag 15 januari 2017 om 16.00 uur in de Witte kerk in Heiloo al deze vaardigheden aaneen te smeden tot een sprankelend geheel. Waardoor raakt hij geïnspireerd? Welke signalen uit zijn alledaagse omgeving zien kans om door te dringen tot zijn innerlijk? Waar wordt hij écht blij van en wat maakt hem soms verdrietig? Wat wil hij graag overdragen aan zijn leerlingen en aan zijn toehoorders in de zaal? En dan……Hoe kun je dat terugzien of herkennen?

Marius wil in zijn preek wat beschouwend en ook relativerend naar zichzelf en de wereld om hem heen kijken. Met een zorgvuldige keuze van meerdere anekdotes uit zijn eigen leven, met muziek, poëzie, proza en theater, brengt hij vanmiddag een ‘leekwaardige preek’ over het voetlicht. Als de meester (s)preekt kun je een speld horen vallen. Marius bezorgt ons vast en zeker een inspirerende en boeiende middag. Mét na-blijven!

Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen onder het genot van een glas wijn of fris. De toegang is gratis. Ter bestrijding van de onkosten wordt aan de uitgang een collecte gehouden.