‘Dat gaat als een lopend vuurtje’ zeggen we wel eens als er een bericht rondgaat, of een roddel, want die gaan vaak sneller. ‘Dat gaat als een lopend vuurtje’ kun je ook zeggen over hoe het verhaal van Jezus Christus de hele wereld is rondgegaan. Nu hebben wij de beschikking over internet en het world-wide-web, maar de volgelingen van Jezus moesten het doen met hun mond en hun voeten. Toch is het verhaal over deze wereldberoemde man overal op de wereld terecht gekomen en heeft Hij duizenden volgelingen gekregen tot in onze dorpen aan toe. 


Om dit te gedenken wordt er tussen Hemelvaart (25 mei) en Pinksteren (4 juni) een soort gebedsestafette gehouden in de Parochie Bron van Levend Water en de Corneliusparochie, geïnspireerd door de aloude pinksternoveen. Elke dag komen we in één van de zes kerken om 19:00 uur bij elkaar voor een korte gebedsdienst ter voorbereiding op het Pinksterfeest, het geboortefeest van de kerk. 


Elke avond steken we één kaars meer aan op de 7-armige kandelaar, zodat met Pinksteren de volheid van het licht in ons midden brandt en wij als het ware het licht van Pasen zelf uitstralen.

Vrijdag 26 mei 19:00 uur Adelbertusakker
Maandag 29 mei 19:00 uur O.L.V.O.O.kerk Egmond aan Zee
Dinsdag 30 mei 19:00 uur Willibrordus kerk Heiloo
Woensdag 31 19:00 uur M. M. Alacoque kerk Egmond a/d Hoef
Donderdag 1 juni 19:00 uur Jacobuskerk Akersloot
Vrijdag 2 juni 19:00 uur Corneliuskerk te Limmen