‘Dat gaat als een lopend vuurtje’ zeggen we wel eens als er een bericht rondgaat, of een roddel, want die gaan vaak sneller. ‘Dat gaat als een lopend vuurtje’ kun je ook zeggen over hoe het verhaal van Jezus Christus de hele wereld is rondgegaan.

Nu hebben wij de beschikking over internet en het world-wide-web, maar de volgelingen van Jezus moesten het doen met hun mond en hun voeten. Toch is het verhaal over deze wereldberoemde man overal op de wereld terecht gekomen en heeft Hij duizenden volgelingen gekregen tot in onze dorpen aan toe.

Om dit te gedenken wordt er tussen Hemelvaart (14 mei) en Pinksteren (24 mei) een soort gebedsestafette gehouden in de parochies Bron van Levend Water en H. Cornelius, geïnspireerd door de aloude pinksternoveen.

Elke dag komen we in één van de zes regiokerken om 19:00 uur bij elkaar voor een korte gebedsdienst ter voorbereiding op het Pinksterfeest, het geboortefeest van de kerk. Elke avond steken we één kaars meer aan op de 7-armige kandelaar, zodat met Pinksteren de volheid van het licht in ons midden brandt en wij als het ware het licht van Pasen zelf uitstralen.

Hieronder vindt u de data en lokaties.

vrijdag 15 mei 19:00 Corneliuskerk, Limmen
maandag 18 mei 19:00 O.L.V.O.O.kerk, Egmond aan Zee
dinsdag 19 mei 19:00 Willibrordus kerk, Heiloo
woensdag 20 mei 19:00 M. M. Alacoque kerk, Egmond a/d Hoef