Ons koor ‘De Brug’ bestaat deze maand 10 jaar. Iedere woensdagavond repeteert het koor en eenmaal per maand, op een zaterdagavond, verzorgt het een viering. Dit alles onder leiding van onze dirigent Ruwald Diederich.

Destijds was er behoefte aan een koor, dat meer eigentijdse religieuze liederen zou gaan zingen, bij voorkeur in het Nederlands. Ondanks die voorkeur zingen we ook regelmatig liederen in het Engels, en een enkele keer in een andere taal, indien dit de boodschap beter en/of krachtiger naar buiten brengt.

Bij de oprichting moet ongetwijfeld het verlangen naar een lang leven hebben bestaan. Of dat ook de verwachting was, weet ik niet. Inmiddels is 10 jaar lang wel met bijzonder veel plezier gerepeteerd en gezongen. Vierstemmig zingen is het meest aantrekkelijk en dat wordt nog steeds veel gedaan. Om dit te kunnen volhouden is aanvulling van heren tenoren en bassen gewenst. We hopen in deze op zangers te kunnen rekenen.

Zaterdagavond 20 september om 19.00 uur verzorgen we de eerste viering in het nieuwe seizoen. Alle oud-leden zijn bij deze uitgenodigd de viering in de kerk bij te wonen. Na afloop is er koffie en thee, en kunnen herinneringen met elkaar worden opgehaald.
Afscheid

Door gezondheidsklachten heeft Jack Koppels zijn taak als onze pianist moeten neerleggen. Vanaf de oprichting is hij als pianist aan ons koor verbonden geweest, dus precies 10 jaar. Trouw, met veel enthousiasme en toewijding, heeft hij zich voor het koor ingezet. We zullen hem en zijn gezelligheid missen, evenals zijn af en toe jazzy invloed op het religieuze lied. Dank je wel Jack! We wensen je een fijne en gezonde toekomst.

Gelukkig prijzen we ons met de komst van Wilma Buwalda uit Heiloo, die ons nu als pianiste zal gaan begeleiden. Van harte welkom Wilma.

Enthousiast gaan we de volgende tien jaar in. Gezien het plezier dat we met z'n allen aan ons koor beleven, moet dat zeker lukken. LANG LEVE ONS KOOR!

Ed Bos, secretaris