Kindje wiegen Eerste Kerstdag 15.00 uur

De familieviering op kerstavond is vooral bestemd voor de kinderen van de basisschool en hun ouders. Maar graag willen wij op Kerstmis ook iets doen voor de allerkleinsten uit onze gemeenschap en hun ouders. Daarom is er voor het zeventiende jaar: Kindje Wiegen 1e Kerstdag om 15.00 uur.

In een ongedwongen sfeer wordt het kerstverhaal voorgelezen. Af en toe onderbroken door het zingen van de traditionele kerstliedjes. Ondertussen wordt het in de kerststal steeds voller. Herders, Engelen, Wijzen en niet te vergeten Maria, Jozef en het kindje Jezus. Jong en oud genieten hier ieder jaar weer van. Kinderen die dat willen, mogen meespelen als herder of engel. Er wordt spontaan een koor gevormd die gezamenlijk de liederen zingen. Kortom een half uurtje gezelligheid.

Veel mensen kennen deze traditie inmiddels en hebben weinig aansporing nodig om mee te beleven. Na afloop wil iedereen graag even het kindje bewonderen. Het lijkt ons dit jaar een leuk idee als mensen, net als de drie wijzen, een klein cadeautje meenemen voor het kindje. Een cadeautje in de vorm van iets eetbaars. De PCI (parochiële caritas instelling) zal zorgen dat al die gulle gaven dan op de juiste plek terecht komen. We hopen op een gezellige drukte. Wees welkom!

Pastor Herman Helsloot, Marius Prein