Cursus iconen, ‘Draagt elkanders lasten’

U zult ze mogelijk de afgelopen jaren in de Willibrorduskerk hebben zien staan: de prachtige iconen gemaakt tijdens de driedaagse cursus 'Iconen maken'. Van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 oktober 2016 zullen Jos en Marijke Vermeulen weer naar Heiloo komen om deze cursus te geven. Voor nieuwelingen, voor hen die de eerdere cursussen gemist hebben of voor wie nogmaals mee wil doen. Gedurende deze drie dagen leert u een icoon te maken onder begeleiding van deskundigen. De iconen worden niet op de traditionele manier met speciale verf gemaakt. Er wordt gewerkt met potloden en viltstiften.

Dit jaar is, in het kader van het Jaar van Barmhartigheid, gekozen voor het onderwerp mantelzorg. U kunt kiezen uit iconen met afbeeldingen van de goede herder, de barmhartige Samaritaan, Martinus, Christophorus, Rafael en Tobias, Joris en Nicolaas. Na afloop zullen de iconen tentoongesteld worden in de kerk. Na een inzegening tijdens een eucharistieviering kunt u uw zelfgemaakte icoon dan een mooi plekje thuis geven.

U kunt zich voor deze cursus nog opgeven!
Bel 5330906 of mail secretariaat@willibrorduskerk-heiloo.nl

De kosten voor de hele cursus inclusief het materiaal bedragen 15 euro per persoon.
De cursus wordt gegeven in het Willibrordushuis aan de Westerweg 267 op donderdag 27 oktober 19.30-22.30 uur, vrijdag 28 oktober 19.30-22.30, zaterdag 29 oktober 10.00-13.00 uur.