Oecumenische paaswake voor tieners, jongeren en jongvolwassenen.

Pasen beleven op een andere manier? In de nacht van stille zaterdag op paaszondag (van 30 naar 31 maart) wordt er door verschillende regionale kerken samen een paaswake georganiseerd in de vorm van een fietstocht.

Fietsend gaan wij de nacht door van pleisterplaats naar pleisterplaats, op weg van donker naar licht – zoekend en ontdekkend wat Pasen voor ons kan betekenen. De nacht wordt een ontdekkingstocht met thema’s als vertrouwen, verraad, vrijheid, vergeving, vriendschap. Een verrassingstocht op zoek naar wat Pasen ons anno 2013 nog te zeggen heeft. Laat je verrassen!

De tocht begint om 22.00 in de paasnachtviering in de Dorpskerk van Castricum (kom op de fiets). We eindigen de nacht hier ook rond 07.30 uur met een feestelijk paasontbijt. We zouden het leuk vinden als je meegaat!

De tocht is gericht op tieners en jongeren/jongvolwassenen en wordt georganiseerd door: parochie Heiloo, parochie Beverwijk, PKN Heiloo, PKN Uitgeest/Akersloot, PKN Castricum en PKN Beverwijk/Heemskerk. De paaswake is in de drie voorgaande jaren in een kleiner verband al eerder gedaan en toen deden er gemiddeld 20 jongeren mee. Het is een leuke manier om met leeftijdsgenoten over geloof en zingeving na te denken.

Wil je vanuit Heiloo meefietsen naar het beginpunt in Castricum, zorg dan dat je om 21.15 uur klaarstaat bij de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg 111, Heiloo! Aanmelden kan bij Marieke Hoetjes: secretariaat@willibrorduskerk-heiloo.nl

PS: Wanneer ver fietsen voor jou fysiek een probleem is, dan kun je (delen) meerijden met een auto. Geef dat wel even van tevoren aan!