een duurzaam burgerinitiatief

Nieuwe gebouwen worden al duurzaam opgeleverd. Voor verduurzamen van jaren-70 rijtjeswoningen is volop aandacht. Maar wat met de wat oudere en zelfs monumentale gebouwen die er zoveel zijn in Heiloo en waarvan we de karakteristieke architectuur graag willen behouden. Heiloo Energie wil met die handschoen oppakken in een bijeenkomst. Op 29 november is er om 20.00 uur in Ontmoetingsruimte Willibrorduskerk, Westerweg 267, Heiloo
een avond over Woningverduurzaming met respect voor de architectuur. Een groot voorbeeld van een monumentale gebouw is de Willibrorduskerk zelf. Een werkgroep buigt zich over de vraag hoe deze kerk te verduurzamen. Drijvende factor bij deze kerk is tevens dat medio 2021 verwacht wordt te moeten starten met de vervanging van de leien dakbedekking. Vanaf 19.00 is de kerkgebouw geopend en kunt u de kerk bezichtigen. Leden van de werkgroep kunnen u te woord staan, ze vertellen over de omvang van deze uitdaging. Daarna houdt Jan Willem Snieder, architect en werkzaam bij de gemeente Heiloo een inleiding: ‘Hoe houd je de architectuur en je buurt mooi’, over regels voor woningaanpassing van jaren-30 woningen en woningen van eerdere datum.

Vervolgens zijn er tafelgesprekken over verschilleden onderwerpen als PV dakpannen of ander PV oplossingen met architectuur, wat kan er en wat mag er. Isoleren van de vloer. Isoleren van dak en muren. Verwarmen van een oud huis, hoe krijg ik het comfortabel? Op de bijeenkomt kunnen we u aangeven welke subsidiemogelijkheden er zijn en ook hoe we u eventueel verder kunnen helpen bij uw duurzame renovatieplannen. U bent van harte welkom!

Patrick Kuijper-Ribberink