Na een aantal wandelingen in Amsterdam, de hoofdstad van het land, gaan wij deze keer een wandeling maken in de hoofdstad van onze provincie, namelijk Haarlem, een stad met een rijke geschiedenis.

Al in 1245, enkele tientallen jaren vóór Amsterdam, kreeg Haarlem stadsrechten. Terugkijkend op het verleden denk je bijvoorbeeld aan Frans Hals, Kenau Hasselaer, Malle Babbe, Jan Huigen in de ton, haarlemmerolie, Laurens Janszoon Koster, de vele hofjes en de Heilige Bavo uit Gent, die sinds graaf Dirk II (V 988) ook hier vereerd wordt.
 Evenals in Amsterdam hoef je niet meteen een museum binnen te gaan om mooie en bijzondere dingen te zien. Dat begint al bij het station, een van de oudste stations in Nederland. Het gebouw dateert uit 1908. Wij gaan een wandeling maken door de oude binnenstad en komen langs historische panden. Wij hebben twee hoofddoelen.

De eerste is de grote of St. Bavokerk op de Grote Markt.
Het is een kruiskerk gebouwd in de jaren 1370-1520. Op de grote markt zien wij bijvoorbeeld ook het stadhuis en de vleeshal.

De tweede is de kathedrale Basiliek Sint Bavo aan de Leidsevaart, gebouwd tussen 1895 en 1930. Architect was Jos Cuypers. Ook Jan Stuyt heeft aan de bouw meegewerkt.
In alle twee de kerken krijgen wij een rondleiding.

Om ons goed voor te bereiden, nodigen wij u uit voor een bijeenkomst op maandag 26 mei, waarin wij het een en ander zullen vertellen en via lichtbeelden laten zien.

Het is absoluut noodzakelijk dat u zich voor deze avond en de wandeling opgeeft bij het secretariaat.

Begeleiding Dhr. A. Burghardt, Dhr. N. Veerkamp, pastor H. Helsloot
Datum voorbereidingsavond maandag 26 mei
Tijd 20.00 tot 22.00 uur
Plaats Willibrordushuis, Westerweg 267, Heiloo