In het najaar vertonen we een drietal films over het Midden Oosten. De films komen uit het aanbod van Stichting ‘Movies that Matter’, een initiatief van o.a. Amnesty International, dat mensen door middel van film de ogen wil openen voor mensenrechten en menselijke waardigheid. We kiezen dit jaar voor een drietal films die in het Midden-Oosten spelen. Na een korte inleiding kijken we naar de film. Na afloop praten we er met elkaar over door.

1e avond 9 oktober: We beginnen met de veel bekroonde docu-film ‘Promises’. Gedurende drie jaar worden Joodse en Palestijnse kinderen gevolgd en met elkaar in contact gebracht. Het zijn kinderen van zowel gematigde als extremistische Palestijnse en Israëlische ouders. Vanuit verschillende achtergronden vertellen zeven kinderen hun eigen verhaal over het opgroeien in Jeruzalem of de Palestijnse gebieden. Een film die zowel somber maakt als hoop geeft, maar die in ieder geval de vragen in alle scherpte weet te verbeelden.

2e avond 23 oktober: Back to the square (2012) Is de Arabische lente langzaam overgegaan in een Arabische winter?
Een paar jaar na de euforie op het Tahrirplein is het doel van de Egyptische demonstranten bij lange na niet bereikt. Het land wordt met harde hand geregeerd en democratie is ver te zoeken. Het ‘oog van de wereld' heeft zich inmiddels afgewend. Hoe het Egypte is vergaan sinds 25 januari 2011 wordt verteld aan de hand van vijf portretten uit diverse hoeken van de Egyptische samenleving.

3e avond 13 november: Verrassingsfilm. Op dit moment is nog niet bekend welke film we zullen vertonen. U hoort daar via het kerkblad later meer over.

Begeleiding Ds. E. Kooiman(ejkooiman@ziggo.nl; tel. 8885550)
Data donderdagen 9 en 23 oktober en 13 november 2014
Plaats Ter Coulsterkerk, Holleweg 111, Heiloo