Een film over de minder bekende maar belangrijkste vormings-jaren in het leven en roeping van Paus Johannes Paulus II. Zijn motto zou kunnen zijn: barmhartigheid en liefde in en door alles.

De achtergrond van Johannes Paulus II heeft redelijk veel invloed gehad op zijn beleid als paus. Vooral de gebeurtenissen tijdens zijn jeugd hebben veel indruk op hem gemaakt (zijn vriendschap met Joden, zijn medestudenten, de oorlog en armoede). Deze gebeurtenissen hebben er onder andere voor gezorgd dat de paus zich verontschuldigde tegenover alle Joodse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en dat hij zich de armoede van de Derde Wereldlanden erg aantrok.

Johannes-Paulus II heeft gedurende de 27 jaar van zijn pontificaat, met een tomeloze energie laten zien dat het geloof de bevrijding van de mensheid bewerkt en onze levensloop en de geschiedenis verandert. Maar waar komt de kracht van die man, Karol Wojtyla, vandaan, paus geworden in de Rooms-Katholieke kerk in 1978? Zijn charisma komt niet voort uit zijn uiterlijke gaven, maar uit zijn grote geloof en in het bijzonder uit zijn liefde voor God en zijn medemens.

We beginnen om 19.00 uur met de film na een zeer korte inleiding. Na afloop zullen we bemoedigd en geïnspireerd een nagesprek met elkaar aangaan.

Begeleiding Mevr. I. van Loon en Zr. Dr. T. Takken
Datum maandag 17 november 2014
Tijd 19.00 tot 22.00 uur
Plaats Willibrordushuis
Kosten Ä 3,-- per persoon