Door Oecumenische theatergroep Sowieso

Sowieso speelt op zondag 11 februari de door de groep zelf geschreven versie van het bekende en prachtige verhaal van het weesmeisje Ester, dat het in het rijk van Meden en Perzen schopt tot koningin. Dit bijbelverhaal is bijna een soort sprookje: een jong meisje, weeskind, liefdevol opgevoed door haar oom, wordt gezien door de koning, die verliefd op haar wordt. Maar natuurlijk is er ‘een boze heks’, het kwaad, in de persoon van Haman, die graag zelf de macht wil, maar het meisje weet dat te verijdelen. Het kwaad wordt hardhandig uitgeroeid en ze leefden nog lang en gelukkig. Een feel-good musical dus.

Maar zoals bij alle sprookjes zit er natuurlijk ook in dit verhaal een diepere laag. Juist deze diepere laag heeft ons misschien ook nog wel wat te vertellen. Dus in plaats van alleen een mooi verhaal te spelen, wil Sowieso het verhaal belichten vanuit verschillende invalshoeken. Alle hoofdrolspelers uit dit verhaal komen dan ook aan het woord.

Wie Oecumenische theatergroep Sowieso
Wanneer Zondag 11 februari om 15.30 uur