Vanaf januari zijn er 19 kinderen, samen met hun ouders, de pastor en de werkgroep bezig om zich voor te bereiden op de Eerste Communie.
We hebben al heel wat dingen met de kinderen gedaan. Tijdens de knutselmiddag hebben zij een afbeelding gemaakt van zichzelf die een ander omhoog helpt klimmen, dit naar aanleiding van het thema van dit werkjaar: ‘Omzien naar de ander’.
Met het knutselwerk hebben de kinderen zichzelf op 11 februari gepresenteerd tijdens de familieviering.

Heeft u het presentatiebord al gezien in de Kerkstraat?
Dit bord zal de rest van de voorbereidingstijd van de communicanten in de Kerkstraat te bewonderen zijn. Daarop kunt u zien welke kinderen het zijn en voor welk goede doel zij aan het sparen zijn. We hebben vier catechese middagen gehad, waarin we veel verhalen hebben gelezen en veel aan de kinderen hebben verteld. En we hebben een gezamenlijke broodmaaltijd gehad, met de pastor en werkgroep. Nu volgen nog één catechese middag en ook hebben de kinderen nog een speur- en puzzeltocht door de kerk te goed. Daarna nog de laatste voorbereidingen. In de oefenweek gaan we alles doornemen voor de grote dag. De
feestelijke Eerste Communie viering is op zondag 22 april en begint om 10.00 uur. Voor de allerkleinsten is er een kindercrèche aanwezig. Iedereen is van harte welkom!

Werkgroep Eerste Communie