Tijdens de jaarlijkse waterput-lezing aan het eind van het seizoen houdt een ‘spreker van naam’ een lezing over een door hem of haar te bepalen thema op het al genoemde grensgebied van religie, cultuur en maatschappij. Dit jaar hebben we verpleeghuis-arts en columnist Bert Keizer bereid gevonden.

Sinds zijn eerste boek ‘Het refrein is Hein’ is Bert Keizer zelf een flink eind opgeschoten richting graf, maar dat weerhoudt hem er niet van zo getrouw mogelijk verslag te doen van wat we allemaal denken, hopen, vrezen, overwegen en idioot vinden rond de sterfelijkheid van de mens. Ondanks de ernst van het thema is Keizer in staat de humor en de menselijkheid van situaties in te zien. Op komische én diepzinnige wijze laat hij zien dat een besef van sterfelijkheid het beste medicijn is om het leven draaglijk te houden.

In deze lezing zal Keizer ingaan op vragen rondom de grenzen van geneeskunde, rondom euthanasie en zelfdoding en tenslotte over de aller moeilijkste vraag: wat betekent de dood in ons leven?

Bert Keizer (1947) studeerde filosofie in het Engelse Nottingham en geneeskunde in Amsterdam. Hij was korte tijd werkzaam in Kenia en werd daarna verpleeghuisarts in Amsterdam. In zijn niet zelden spraakmakende columns, o.a. in dagblad Trouw, geeft hij zijn visie op zin en onzin in geneeskunde en gezondheidszorg.

Naam Dhr. B. Keizer
Datum woensdag 22 april 2015
Tijd 20.00 tot 22.00 uur
Plaats Witte Kerk, Heerenweg 32, Heiloo
Kosten Ä 5,-- per persoon