De "preek van de leek" is een nieuw onderwerp in "Waterput" programma. Het fenomeen "preek van de leek" kan op verschillende manieren worden uitgelegd. In onze opzet is het geen reguliere kerkdienst. Ook is het niet onze bedoeling een alternatieve kerkdienst te houden.
Het is wèl een experiment op de grens van traditie en de dingen van deze tijd. Een verbintenis tussen kerk en cultuur. Hiervoor wordt een podium geboden aan mensen, die bereid zijn hun inspiratie in het leven met ons te delen. Welke levensvisie ligt ten grondslag aan hun handelen? Wie of wat is de bron waaruit zij putten?

Voor de eerste middag (zondag 30/9) was de burgemeester van Heiloo, de heer Hans Romeijn uitgenodigd. Heeft u hem gemist? Zijn "preek" vind u hier [127 KB] .

De data voor de volgend "preek van de leek":

Naam: Dhr. U. Pekdemir, Dhr J. Ranzijn
Data: 18 november en 9 december 2012
Tijd: 16.00 uur
Plaats: Witte kerk, Heerenweg 32 Heiloo
Kosten: collecte bij de uitgang