Want wat blijft, zijn de herinneringen…

Je liefste voor eeuwig laten gaan, je familielid of vriend loslaten, dat valt niet mee. Je liefsten zien lijden maakt je oneindig verdrietig. Componisten uit vele eeuwen hebben daar als mens mee te maken gehad, verloren hun vrouw of hun kind en schreven prachtige muziek. Muziek van smart, muziek van onbegrip, muziek van hulpeloosheid, muziek van troost, muziek van berusting, muziek van kunnen loslaten: "Ga maar, ga in vrede, tot we elkaar weer zien aan de overkant…” , “Mogen de engelen u meenemen…”. Muziek die u mag raken, troosten, u mee wil nemen vanuit het donkerste verdriet naar het eeuwige Licht met een hart vol liefdevolle herinneringen.Deze schitterende muziek wordt op zondag 1 november in de Willibrorduskerk te Heiloo gezongen door het Wogmeers Vocaal Ensemble o.l.v. Didy Coljée, m.m.v. Adri Steenhoek, orgel. De aanvang is om 15.00 uur, na afloop is er een collecte bij de uitgang.Het Wogmeers Vocaal Ensemble is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enthousiast en evenwichtig koor van ruim vijfentwintig personen. Het koor heeft zich gespecialiseerd in oude muziek van de renaissance en barok, maar zingt ook regelmatig muziek uit andere stijlperioden. 


Didy Coljée is voor velen in Heiloo bekend als oud-dirigent van het Dames- en Herenkoor St. Caecilia van de Willibrorduskerk. Zij is in 2006 aan het conservatorium afgestudeerd als koordirigent en kerkmusicus. Zij is al acht jaar de vaste dirigent van het Wogmeers Vocaal Ensemble. 


Adri Steenhoek werd op 14-jarige leeftijd benoemd tot organist van de plaatselijke dorpskerk. In 1975 behaalde hij zijn bevoegdheid kerkmusicus III. Hij is als cantor-organist verbonden geweest aan kerken en kerkkoren in Groningen, Kortenhoef, Heiloo en Alkmaar.
Op het programma staan onder meer werken van Bach, Purcell, di Lassus, Verhulst, Fauré en Franck.