Een altaarstuk uit 1631, in bezit van de Willibrorduskerk te Heiloo, sierde eens het altaar in een schuilkerk. Het is in de zomer van 2013, dankzij een belangrijke bijdrage van een sponsor gerestaureerd en maakte deel uit van een speciale tentoonstelling in het Catharijneconvent in Utrecht, getiteld ‘Vormen van Verdraagzaamheid’ in de periode 6 september 2013 tot 5 januari 2014.

Nu het kunstwerk weer terug is in Heiloo, willen wij u op maandag 12 mei graag meer vertellen over de achtergronden van het schilderij en over de restauratie. Tijdens de restauratie heeft een parochiaan, Jan Lammers, op bepaalde momenten het restauratieproces gefilmd. Beelden hiervan worden die avond getoond. De restaurateur, Ronald de Jager, geeft hierbij een toelichting en pastor Helsloot vertelt een en ander over de achtergronden van het schilderij.

Begeleiding Jan Lammers, pastor Herman Helsloot en Ronald de Jager
Datum maandag 12 mei