In de familieviering van 15 oktober zijn we gestart met de welbekende schoenendoosactie. De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen mee gaan doen.
Vorig jaar hadden we ruim 200 mooi versierde en goed gevulde schoenendozen vanuit onze kerk.
Al die mooie dozen hebben hun weg gevonden naar kinderen in arme landen en naar kinderen in oorlogsgebieden. Naar kinderen die leven in leefomstandigheden die vaak vreselijk zijn.
Ook dit jaar willen we graag weer heel veel kinderen blij maken met zo’n mooie en goedgevulde schoenendoos. We hopen dat u allen mee doet.
Vanaf 15 oktober vindt u in de Kerkstraat informatie over deze actie. Ook hebben we dit jaar daar een kraampje staan. Daar vindt u versierde schoenendozen. U kunt er daar 1 of meer van meenemen naar huis en zelf, of met uw kinderen of kleinkinderen, de doos goed vol maken. Bij de schoenendozen liggen lijsten met spullen die er zeker in moeten zitten. Natuurlijk kunt u dat zelf aanvullen om de doos vol te maken.
In de kraam vindt u ook allerlei spulletjes om de doos meteen ter plekke te vullen; schoolspullen, toiletartikelen, speelgoed en noem maar op. Dan hoeft u er niet meer op uit.

U heeft dus verschillende mogelijkheden:
U versiert een schoenendoos die u zelf al heeft en vult hem met allerlei spulletjes die u zelf koopt. Ten slotte legt u een envelop met € 5,= (verzendkosten) in de doos en levert hem in
U kiest in de kraam een versierde doos en vult hem thuis met zelf gekochte spulletjes en levert hem met een envelop met € 5,= weer in.
U kiest in de kraam een doos en vult hem met spulletjes uit de kraam en betaalt € 20,=
U kiest in de kraam een doos en vult hem voor de helft met spulletjes uit de kraam en betaalt € 10,=. Iemand anders vult voor € 10,= de andere helft.
U betaalt € 20,= en wij verzorgen een doos uit uw naam.

Na elke viering, in de periode van 15 oktober t/m 12 november, staan er in onze schoenendooskraam mensen klaar die u graag willen helpen.
We hopen zo dat er weer heel veel mensen zijn die meedoen en zo helpen om een kind in een erbarmelijke leefsituatie een blij en mooi cadeau te geven. Zodat ze voelen en merken dat er ergens op de wereld iemand is die aan hen denkt.

Werkgroep MOV (Missie, Ontwikkeling en Vrede) in samenwerking met Werkgroep Familieviering